onsdag, maj 16, 2007

Det bästa först

Det är roligt med Kalixborna. De pratar så otroligt långsamt att man nästan kan tro att de är efterblivna. Men de är dom inte. Att prata sakta är nog bara ett speciellt inslag i deras dialekt.

I varje fall har jag tidigare trott att det varit så. Men nu är jag inte lika säker. Det verkar som om inte bara språket utan själva tiden går långsammare i Kalix.Hur kan man annars förklara att Kalix - som först nu fått Coop Forum och som är i färd med att bygga sin första galleria - får det bästa först ?

6 kommentarer:

Anonym sa...

..pratar en som är från Ryssssbält lika saaakta eller gäller det bara dom i Kaaalix? I grannbyn pratar vi både ock :)
...å så det där med först....man jämför väl inte med typ hela världen.......man kanske är först med en ny typ av....korv?

The Ryssbält tapes sa...

Jo det är klart. Men kanske inte korv, snarare då rompalten! Den uppfanns väl i Kalix?

Anonym sa...

...ja just det rompalt måste det vara...men fråga en ÄKTA Kalixbo om denna delikatess....jag tror inte att han/hon vet vad det är ...men ett tips till CF-chefen om först......:)

Teg sa...

jag tror att de känner att de är så offside att de kan köra med det gamla kommunistiska knepet "ljug som satan för befolningen".

Lögnen verkar så absurd att folk tror att den är sann. Och om man bor i Kalix så vet man ju i alla fall att man fick Coop FÖRE Haparanda fick Ikea! Så det måste ju betyda att man inte är sist.
Så det finns ju ganska så många anledningar att köpa argumenten.

En annan landsbygsrasistisk förklaring skulle kunna vara att de är analfabeter och således inte kan läsa skyltarna. De tittar på färgerna (kvinnorna alltså, männen är ju färgblinda) och känner efter. En bra känsla, som bara en ny stor skylt kan förmedla, sprider sig i hela den glesbygdska magen. I Kalix behöver man ändå inte kunna läsa. Man måste bara veta hur man sågar virke och slå in en tretums med tre hammarslag.

Landsbygdsrasism nr 3: De är helt jävla fleppo där så det är ingen idé att försöka ens förstå hur man kan vara så dum, så jävla fleppo är de!

The Ryssbält tapes sa...

teg: Ta t ex ordet fleppo. Det är fortfarande helt okänt i Kalix. För vi får bara det bästa först, inte det sämsta...

Anonym sa...

.jävla fleppo.......efter sej själv känner man andra !!!!

...just det , det bästa ....vad gör vi med det sämsta.......???