tisdag, februari 13, 2007

Stillhet 4 - vintergrillningGrillning förknippas för de flesta med fest och umgänge med goda vänner.

Jag trivs bäst med grillandet i ensamheten, speciellt vintergrillandet ger en sällsam stillhetsupplevelse. Jag är definitivt ensam som grillare i nuets rike mellan värme och kyla. Grillhärdens hetta och vinterlandskapets kalla rum.
Jag kliver om så bara för en stund ut ur nutidens många artificiella rum. Jag blir under en stund som i ett med himlavalvets alla stjärnor där jag sitter påpälsad i mörkret vid min klotgrill.
Kanske är det något ursprungligt hos mig som träder fram. Grottmannen som sitter invid härden och steker dagens villebråd. Jag får nöja mig med industriproducerad gris, men berövas inte den härliga illusionen i stillheten invid min klotgrill.

3 kommentarer:

bert sa...

Till helgen skall jag nog försöka gräva fram vår grillplats i stugan om det är hyfsat väder. Det är så skönt att sitta där och elda och om inte annat grilla en korv eller två, i solskenet.

Eller varför inte lyxa till det och snabbgrilla några pilgrimsmusslor och servera på en ljummen salladsbädd. Lite balsamico/honungsreduktion till. Det blir nästan sensuellt, där i vildmanshjärtat.

Moddan sa...

Min själ fick semester för några sekunder då jag tittade på bilden. Vinter eller sommar det andas lugn och ro.

The Ryssbält tapes sa...

Jag trivs allra bäst då det är riktigt enkelt. En köttbit med bakpotatis, eller varför inte köpt potatissallad av bättre fabrikat. En underskattad delikatess.