torsdag, februari 08, 2007

Manliga attributDet sägs ju vara macho att en man är muskulös och stark Många har ju tagit fast på detta och sysslar med bodybuilding. Med hjälp av tabletter och kosttillskott och en fruktansvärt överdriven träning lyckas man få musklerna att svälla långt över sina bräddar. Den klassiska muskelbyggaren kan kännas igen på sin vaggande gång som beror på alltför tjocka lårmuskler, och bakifrån ser han nästan ut som en gravid kvinna.

Muskelbyggaren blir paradoxalt nog lika fixerad av sitt utseende som kvinnliga fotomodeller. De speglar sig ständigt och undersöker sina muskler, smörjer in sig och går i tights.

Deras strävan efter att förstärka sin manlighet genom att öka sina muskler, slutar i ett klassiskt feminint beteende, att visa upp sig inför andra.
Hur de ser ut framför en spegel blir grunden för deras självförtroende.

Samma grupp av män skaffar sig sedan motorcykel av glidarmodell. Där är alla manliga attribut förstärkta och allt skall vara svart. Kläder av svart skinn, motorcykeln svart med glänsande krom, en fruktansvärt stor motor men en pytteliten sadel. Och sist men inte minst, motorcykeln ska mullra högt som fan!

Dessa motorcyklar är så obekväma att sitta på att de duger bara till att glida omkring på gatorna inne i stan. Det är egentligen inte att köra motorcykeln som blir det viktiga utan utseendet, att visa upp sig själv och sin motorcykel för alla andra.

Poängen med det hela är att förstärka de manliga attributen för att få känna sig riktigt macho. Men liksom kroppsbyggarna, hamnar dessa glidare också i en klassisk feminin position; hur du ser ut blir det viktiga!

Det kan kanske vara fördomsfullt men jag anser att manlighet har med funktion att göra, inte utseendet. En muskel är till för att vara stark och kunna lyfta stora stenar. Den behöver inte synas för att fungera. Likaså är en motorcykel någon som man skall köra långt på, gärna i svår terräng, och jag skiter fullständigt i om kläderna går ton i ton eller att kromet blänker.

Men det är så idag att beroende på vilket intresse man har så köper man hela ”paket”. Med en motorcykel följer en hel modestil och en livsstil. Likadant är det om du är golfare, seglare, fjällvandrare eller nudist.

Bara om du blir nudist följer inga speciella kläder med.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Javisst, manlighet har med funktion att göra, håller helt med dig Ryssbält tapes. Undrar lite över kvinnliga attribut. Kanske räcker det med en dyr handväska, gärna stor,tantmodell. Mycket inne nu. Övrigt spelar inte nån större roll.

The Ryssbält tapes sa...

Det stämmer nog att det ska var en handväska.Men jag visste inte att det är stora som gäller nu...

Om det hängde en handväska på en mc så skulle den vara av svart skinn och ha långa fransar!

Moddan sa...

Manlighet sitter i en persons väsen och inte i de yttre attributen, tog några år att inse dock :)

Hannele sa...

Jag har varit på gym idag och byggt muskler. Det är väl inte feminint att se snygg ut, om man är man? Jag har inget emot att titta på en snygging.

Anonym sa...

Folk utvecklar olika livsstilar. Vissa bygger muskler emedan andra kanske drar tills skogs och tänker kloka tankar, läser, eldar och analyserar andras livsstilar.
Det stora i livet är aceptera andra människors val i livet.
Det är kanske inte är så nyttigt för självbilden, om man får för sig att de som inte drar sig undan i skogen, är folk som man kan och bör, raljera om.

The Ryssbält tapes sa...

anonymous:Du har helt rätt, att raljera om andras livsstilar det är inte bra, och jag ber om ursäkt för det.
Men det är ändå inte riktigt så, eftersom jag inte bara går i skogen, utan jag är också en inbiten motorcyklist sedan flera år tillbaka. För visst får man raljera över sig själv...;)

Jag har kört den s.k paltrundan som går 1 maj och samlar nästan tusen motorcyklar. För fem år sedan tyckte jag att det var roligt, det fanns alla sorters motorcyklar,stora och små,gamla och nya och det var en riktig folkfest. Men det har förändrats, mångfalden är snart borta och det är en enorm likriktning. Som en modeparad där alla ser likadana ut!

Motorcykeln på bilden, var årets värsting.Nästa år kommer det säkert att vara flera av den sorten.Kommersialismen har tagit över för gott....