fredag, april 20, 2007

Bloggare nära döden

I måndags morse vaknade en känd bloggare i Luleå med 38 graders feber. Hans ena öra var svullet och ömmade betydligt. Orsaken ansågs vara drag och saken nonchalerades fram till tisdag kväll, då svullnaden hade tilltagit med betydande mått.

Bloggaren uppsökte akut en jourläkare, något som vanligtvis, på manligt manér, brukar undvikas. Den polska läkaren förkastade teorin om att drag orsakat det onda. Istället konstaterades en bakterieinfektion, som pga av läget och omfattning bedömdes som livsfarlig, med risk för spridning till hjärnan. Bloggaren tog emot detta besked med skenbart lugn, men kände inombords ett timglas vändas där sanden började ta slut.

En kraftig penicillinkur har dock under veckan tagit kommandot över infektionen och bloggaren har just idag goda förhoppningar om att få uppleva Valborgsmässoaftonen.

På direkt fråga gav läkaren besked om den troliga orsaken till detta otrevliga intermezzo. Man kan, sa han på sin brutna svenska, få ett litet sår när man rakar sig med rakhyveln. Där kan en bakterie smita in och sätta igång en kedjereaktion som kallas infektion. Förr i tiden, innan antibiotikans tid, dog folk av dessa otrevliga yttre angrepp.

Läkarens svar har skapat en viss oro hos bloggaren, när han fullgör sina morgonrutiner. Tanken på döden har blivit en följeslagare till den dagliga rakningsproceduren.

5 kommentarer:

Matildas fikarum sa...

Usch, då, det låter farligt. Att inte alla män gick med skägg förr då!

The Ryssbält tapes sa...

Jo det var faktiskt så att nästan alla hade skägg för hundra år sedan. Det var det som räddade släktet vidare....

Maja sa...

Efter helskäggen kom det svidande rakvattnet som hade en bakteriedödande effekt. Nuförtiden använder fler balsam, kräm och annat vilket inte dödar bacillerna. Bara doftar.

The Ryssbält tapes sa...

Ja Maja, det kanske är det som är felet.Det ska svida!
Har någon prövat Listerin, det nya populära munsköljet? Jag har provat och det svider fruktansvärt, som om man skulle sätta vodka i munnen. Det svider!

bert sa...

Ojsan!