onsdag, april 04, 2007

Att bada bastuNär några män åker till en stuga, t ex när Ryssbält tapes åker till Grova eller till Ryssbält, så lämnar de sina fruar hemma. Att bada bastu blir därför den ultimata kompensatoriska upplevelsen, som svarar mot de äktenskapliga nöjen som fått ett nödtvunget uppehåll.

Att bada bastu tillsammans är nämligen till formen och upplevelsen sexuell. Det är föreberedelsen i form av förspel, en allt högre form av upphetsning, kulmen och sedan den påföljande avkylningen. Enda skillnaden mellan sexuell samvaro och bastubadande är att det senare är betydligt skönare.

Att göra en brasa i bastukaminen och att elda vattenkokaren, är som ett fint förspel och är mycket spännande. Kommer det att tända till? Finns det tillräckligt med tändmaterial i form av (erotiska)tidningar eller tändvätska med en god alkohol? Det gäller att börja försiktigt med små trevande steg, insinuationer, komplimanger och sensuellt tal. Att inte gå för fort fram är hemligheten och det gäller att få småstickorna att fatta eld innan man gör mera kraftiga inlägg.

När så elden tagit sig och det hela ser ut att kunna fullföljas är det dags att klä av sig. Men det är då fortfarande kallt och det känns nästan pinsamt när man tar av sig strumporna och visar sina nakna fötter.

Väl inne i bastun börjar samtalet att flöda och värmen stiger samtidigt som badandet blir mer intensivt, vatten fräser på det heta känslorna och det ryker och ångar om kropparna. Den kalla ölen hjälper till och berusningen stiger åt huvudet och gränserna upplöses. Men man vill gärna dra ut på det hela och inte bränna av allt med en gång, och ett par gånger går man ut för en kortare nerkylning. Sedan tillbaka igen och mycket vatten börjar kastas och ångan blir hetare och hetare, alla blundar då det bränner i huden över hela kroppen, och bastun fylls av stönanden och allehanda oljud, och till slut närmar sig kulmen då bastun är så het att alla förlorar andan av syrebrist och känner sig helt svimfärdiga.

Då tvingas männen ut i kylan utomhus, för att rulla sig i snön eller kasta sig i det kalla vattnet, och de översköljs av en kroppslig och känslomässig avkylning. All upphetsning blir som bortblåst och en skön känsla av befrielse infinner sig.
En kroppens och själens reningsprocess.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu förstår jag äntligen varför jag tycker så mycket om bastubadandet.

The Ryssbält tapes sa...

Vad bra! Alltid bra med kunskaper...om livets väsentligheter.