torsdag, november 22, 2007

Ryssbält 12.15, mellanrummenNu börjar vi vara mitt i. Början är passerad och vi ser ännu inte slutet. Vi vandrar mellan olika inre och yttre rum. Dagen har sina tydliga markörer och höjdpunkter. Bastun och middagssteken. Däremellan, orden, skrivandet, musiken och vandrandet.Årets Ryssbälttur bjuder på överraskningar. Värden annonserar på morgonen att han ska fiska. Vi övriga blir högst förvånade. Öringen går till så här års strax innan isläggningen. Vi antar att vår värds fiskarfänge inte ska bli långvarigt, vilket också visar sig vara fallet. Efter 10 minuter är fiskespöt bortställt. Värden ursäktar sig med att finns öringen så nappar den efter ett par kast.

Värden fortsätter med nästa projekt, att förbereda för det uppsågade timret som anländer imorgon.Vi övriga förbereder för bastun. Kyla och fukt ska bemästras. Det kräver tålamod, men belöningen blir desto större om ett par timmar.

Min stora uppgift för dagen är blötläggningen, alltså blötläggningen av svampen till steken. Vi är hela tiden ett steg före att vara mitt i….

2 kommentarer:

Anonym sa...

Verkar trevligt i höstligt Ryssbält, synd att du inte hade ett mellanslag i rubriken, mellan rummen, hade som blivit en trevlig dubbeltydighet som dessutom väl passat bilden

The Ryssbält tapes sa...

En klok reflektion. Jag prövade din idé men valde att avstå. vi är ju både i det ena och i det andra. Vi vandrar mlllan rum, men stannar också i mellanrummen med det egna tankegodset, tiden, stämningen och det platsen väcker