söndag, november 25, 2007

Ryssbält 11.07, utgångenDagen och uppbrottskänslan som smyger sig på.. Uppbrott och separationer är laddade på lidande och mening - meningen inför en fortsatt resa.

Nattens blöta nederbörd ger ett lätt sorgflor åt morgonen. Grått novemberdis och dropp från taket.

Jag gör en kort vandring genom skogen och passerar övergivna sommarhus längs havsbandet. Dagen är tyst, bortsett från ett dovt mullrande hav och spelet av en talltita.Värden väntar förväntansfullt på virket som ska staplas innan vår avfärd. Traktorn med chaufför och virke anländer. Här byggs en början på mening för ett fortsatt Ryssbältliv.Havet stillar sig. Horisonten antyder en förestående uppklarning. Ett novemberljus som markerar utgången, uttåget och ger hopp om en fortsättning. Novemberljuset är fullt av mening…

2 kommentarer:

bert sa...

Märkligt! Rånefjärden är redan helt fjättrad under en snötäckt is.

The Ryssbält tapes sa...

Ja, väder och vind är en märklig historia. Just vinden, det i stort sett öppna ytorna mot havet (det är bra bit till Rånön) och ett troligt stort vattendjup är nog förklaringen. Mycket plats för vågornas rörelse och svårt för isen att få fäste. Så länge vattnet ligger öppet och det dessutom blåser från havet förblir det milt. Storöns mätstation hade igår mildast i hela Norrland (3.5c)