söndag, mars 18, 2007

Utmanad

Jag har blivit utmanad av klimakteriehäxan, att skriva sex underliga saker om mig själv. Egentligen vet jag inte om de är så särskilt underliga, det får ni avgöra. Men jag har också en sjunde underlighet och det är att aldrig föra ett kedjebrev vidare.....så utmaningen stannar här. Men tack ändå, det fick mig att fundera lite över mig själv.

1.Min främsta fritidsyssla på sommaren är att med slagruta söka efter hästmyror och deras bon. Hästmyror angriper hus och kan äta upp ett helt hus på en sommar. Slagrutan leder mig till huvudboet i skogen, som därefter extermineras..

2. Jag är fascinerad av hur människor går. Det finns väldigt många olika gång-stilar. Hälgångare, de som sätter i hälen först, dom har jag väldigt svårt för.

3. För att undvika dyra progressiva glasögon har jag under fem års tid gjort Den kinesiska ögonmassagen. Massagen innebär att man upprepar tio olika ögonövningar varje dag, strax före frukosten. Sedan tar man en tesked omega 3.

4. Jag lägger upp hela mitt liv enligt Aftonbladets hälsobilaga. Om det t ex står att man ska äta selen för att undvika prostatacancer, så köper jag selen dagen efter. Följande metoder har jag använt; Stenålderskost, GI-kost, Feng Shui, Qi gong, Tarmrensning och Akupressur. Just nu lever jag enligt Ayurveda, kombinerat med Zenmeditation.

5. Efter en olycka i ungdomen har en av mina tår på höger fot blivit en aning krokig. Tån har därför en benägenhet att fastna i underlaget, och gör att jag ofta med stor smärta slår i den i trappsteg, dörrar och stolsben. Jag har därför haft en blånagel konstant i 35 år.

6. Jag samlar på tändstickstavlor. De var populära på 50-talet men idag är det ingen som egentligen tycker om dem. Jag ser samlandet som en viktig kulturell gärning.

4 kommentarer:

Brorsan sa...

Hahahahaha...
Its funny cause its true!

Matildas fikarum sa...

Hälgångare. Jaha, ja. Jag kaller dem för "kneewalkers". Varje gång jag ser en kneewalker masa sig fram med vickande höfter blir jag lika irriterad. Och kan förstås inte låta bli att stirra ihjäl mig, precis som om det skulle få dem att börja gå normalt.

Maja sa...

Hur går ögonmassagen till? Där kan man ju spara in några tusingar och så slipper man leta efter besvärliga brillor som aldrig finns på samma ställe som en själv.

Tar gärna emot instruktioner.

Klimakteriehäxan sa...

Tänk att nu klarnade bilden av dig högst betydligt! Ser dig sitta och blänga argt efter hälgångare, halvt skymd av burkar från hälsokosten, medan du samtidigt utövar ögonmassage. Ja, vad gör man inte för att bli frisk och lycklig och lite rikare (progressiva glasögon är ofattbart dyra i det här landet!)
F ö delar jag din avsky för kedjebrev irl, men såna här som dyker upp i bloggvärlden har jag inte lika svårt för. Som synes. Ha det!