fredag, mars 02, 2007

Herrfest på gång!I helgen går vår traditionella herrfest av stapeln; The Ryssbält tapes stora vinterfest på Bergnäset.
Festen äger alltid rum i februari då en av fruarna är bortresta och lämnar ett kvinnofritt hem till vårt förfogande.

Numera är vi fyra herrar men vi var fem förut. Det beror på att alla herrfester slutar med ett bråk i någon form.

Först är allt trevligt. Vi dricker whisky och fördrinkar och knaprar på chips. Alla är på gott humör och vi pratar om allt möjligt och ser med spänning fram emot middagen.
I en herrfest ingår att det ska bli en ”helkväll”. Det innebär att senare på kvällen blir det utgång på krogen, nån gång fram emot elva då stämningen är på topp.

Men oftast, i och med alkoholens allt kraftigare påverkan och efter att diskussionerna gått höga i flera timmar, så säger någon något som någon annan upplever som fel eller oförskämt. Den som känner sig trampad på tårna reagerar naturligtvis med ilska, inget konstigt med det.
Men då hävdar den andre att han inte sagt det på det sättet.
Det håller inte det kränkte med om utan han anser självklart att det var sagt så som han uppfattade det och därför var det oförskämt. Då fortsätter den andre att förklara vad han sagt och att orden inte föll på det sättet, men den kränkte vidhåller att han visst hört det på det riktiga sättet, och att det var dummaste han nånsin hört.
Och så pågår det fram och tillbaka där dom två upprepar hela tiden samma argument som en pingpongmatch och ganska snart har ingen aning om vad bråket handlar om eller vem som sagt vad och vad det isåfall var för fel på det. Det enda man är överens om är att man är fruktansvärt oense.

Sedan försöker de två andra som hittills stått utanför att ta reda på vad som är problemet och vad misshälligheten handlar om. Det innebär att temperaturen höjs betydligt i bråket då det nu blir fråga om att utifrån en mer objektiv bedömning ta ställning till vem som har fel och som är orsaken till bråket och vem som är helt oskyldig. Eftersom det nu handlar om fyra herrar som är i dispyt om något som ingen har en aning om vad det handlar om, men som fyller alla med känslor av olika slag, kan man säga att festen nått sin absoluta höjdpunkt.

Det är i det läget som taxin hastigt rings efter och utgången sker.
Och det är lika spännande varje gång att se hur många som kommer med…..

6 kommentarer:

Moddan sa...

Det du beskriver är mer eller mindre samma saker som sker på tjejfester. Det som jag avundas herrmiddagarna är att de verkar vara helt befriade från tårar.

Matildas fikarum sa...

Men vad hände med den femte? Ligger han fortfarande avsvimmad någonstans, eller?

The Ryssbält tapes sa...

Nej han har hämtat sig. Vi hoppas att få återse honom i sällskapet i sinom tid. Men vissa saker tar tid.

Det är nämligen så att konflikter som kvarstår efter en herrfest, det pratar vi inte om.
Jag menar hur skulle det se ut..? Vi kunde ju få dåligt rykte bland andra män.

Matildas fikarum sa...

Jag förstår. Dammet måste lägga sig först.

Maja sa...

Långt mellan herrfesterna eller en ovanligt långsint person?

The Ryssbält tapes sa...

maja: nej, det är inte så långt mellan festerna, bara ett år....