onsdag, mars 14, 2007

Att veta vem man ärFör två veckor sedan gjorde jag ett DNA- test på mig själv. Det är väldigt enkelt nuförtiden.
Man skickar bara efter ett provtagningspaket som kostar 1400 kronor. Sedan tar man den medföljande topsen och skrapar på insidan av kinden, lägger den i ett kuvert och skickar till Rättsgenetiska institutet.

Idag fick jag svaret.
Och det var verkligen jag som gjort testet för 14 dagar sedan. Till 99,9 % säkerhet.
Jag är jag och äntligen har jag bevis på det.
Om ni visste vad skönt det känns att aldrig mera behöva tvivla på sig själv.
Att man äntligen vet vem man är.

Men jag ska erkänna att det har varit två tuffa veckor, när jag gått och väntat på provsvaret. Tänk om jag hade varit någon annan, en person som jag inte alls känner! En folkpartist,en moderat eller någon annan genetisk variant som jag absolut inte kan tänka mig ska finnas i min arvsmassa.

För jag härstammar ur den socialdemokratiska gräsrotsmyllan, med väldigt lång tradition och utan farliga mutationer (även om jag var orolig på slutet av 90-talet att något gått snett).

Det finns nedärvda arvsanlag i mig i form av Konsum, OK och återbäring. Supa på valborgsmässoafton och gå med solglasögon i demonstrationståget 1 maj. Palme. Köpa billiga kläder på rea och vara finklädd på söndag. Ja, helt enkelt politisk medvetenhet!

Numera blir man orolig. Dom finns där på TV, ministrarna, och dom säger saker som jag inte vill höra. Och som jag aldrig nånsin trodde jag skulle behöva höra.
Inte ens radion får vara ifred för deras klåfingrighet.

Hur gick det hela till?
Jo så enkelt var det att moderaterna plötsligt bara sa att det är VI som är arbetarpartiet. Och då gick arbetare och tjänstemän och röstade på dem istället. SÅ jävla dumt!

Jag är väldigt besviken på Er. Därför uppmanar jag er alla att beställa ett provtagningspaket och göra ett DNA test så att ni får se vilka ni verkligen är. Då kommer ni att inse vilken grupp ni tillhör så att ni aldrig, ALDRIG mer kan bli lurade igen!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ska göra något roligt för 1400 kronor eftersom jag inte behöver tvivla på vem jag är. Och jag gick aldrig på det där resonemanget om nya arbetarpartiet och känner mig trygg i mina tankar om en någorlunda rättvis fördelningspolitik.

Moddan sa...

Jag kan bara hålla med annonym här ovan. Jag kommer att använda mina 1400 spänn till att trycka upp plakat eller skicka in en annons i tidningen där det ska stå:

Vad var det jag sa?

Klimakteriehäxan sa...

Jag har inte gjort DNA-testet, men jag har däremot dristat mig till att utmana dig. Finns att hämta hos mig, hoppas du nappar!

The Ryssbält tapes sa...

Jag förstår om ni vill använda pengarna på något roligt istället, när ni är så säker på er själva.(Men det finns en billigare variant om ni inte vill kosta på 1400 kr - Spegeln!)

Att göra plakat, det låter också som en väldigt bra idé!

klimakterihäxan: Tack för utmaningen. Tål att fundera på!

Maja sa...

Jag är (nog?) socialdemokrat jag med, men problemet är att det inte finns något parti som är det.

The Ryssbält tapes sa...

maja: det kan jag hålla med om. Hoppas valförlusten för nåt positivt med sig, att vänsteralternativet stärks.