onsdag, januari 03, 2007

En olustig betraktelseFörut trodde jag att övergångsåldern hade något med fertilitetens upphörande att göra. Numera vet jag att övergångsåldern, det är den tid då kvinnornas sexlust går över.

Män däremot, har ingen övergångsålder och drifterna fortsätter som vanligt trots medelålderns inträde. Männen, vars fruars sexlust gått över, hamnar därför precis som under sin pubertet i en erotisk mardröm; stark sexdrift men ingen partner som kan hjälpa till att lätta på trycket.

Det är därför horder av medelålders män förpestar våra arbetsplatser, bussar, offentliga lokaler och fikarum med sina sexfixerade skämt och sina ständiga snuskiga anspelningar.

Jag har nyligen varit på två kalas där kvinnor fyllt jämt. Deras äkta hälfter har då hållit sina högtidstal, fulla med anspelningar på deras fantastiska sexliv och vad som komma skall, nu när barnen flyttat ut och det plötsligt är bara dom två…..
Kvinnorna har med ett ansträngt leende lyssnat på sina mäns underlivsskämtande.
Jag är helt säker på att båda dessa par saknar samliv överhuvudtaget.

Efter några år i detta träsk, där män är från Venus och kvinnor från månens kalla baksida, tappar så männen fullständigt koncepterna. Likt hundar skulle de jucka mot första bästa kvinnoben… om chansen uppenbarade sig.

Och av någon konstig anledning upplevs chanserna öka med en aning, eller t.o.m mycket alkohol. Många män tror sig då plötsligt vara helt oemotståndliga även för yngre, ja ibland betydligt yngre kvinnor. Kvinnor långt före övergångsåldern.

Men där bedrar dom sig. Yngre kvinnor är bara intresserade av medelålders män med en viss tjocklek på plånböckerna.

Återstår för oss fattiga, medelålders män med fruar i övergångsåldern att sublimera.
Skaffa en hobby! Det finns så mycket annat roligt som man kan göra!

Bygga tändstickstavlor. Bygga modellbåtar i kopparplåt. Lösa korsord. Fågelskåda.
Bygga en altan, glasa in. Bygga ytterligare en altan. Springa maraton (löpa).
Kakla badrum, kök och toalett. Klinkers i hallen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Finns det inte något mer ni kan göra?

The Ryssbält tapes sa...

Jag förstår inte alls vad du menar...

Anonym sa...

Jag tänker nu på några mer avslappnande alternativ; ligga på rygg och fantisera eller bara vara, vila och sova en stund.

The Ryssbält tapes sa...

Det där med att sova, det låter som ett bra alternativ...

Anonym sa...

Möjligtvis kan det vara så att männens sensualism avtar när kvinnan är i övergångsåldern, men definitivt inte hennes sexlust. Hur sensuellt är det på en skala med en man som målar, spikar, springer och donar mest hela tiden? Vem blir upphetsad av en nybyggd veranda, även om den är fin?

Våga vara den du ÄR! Det är sexigt, inte vad du GÖR.

Maja

Anonym sa...

Jag tror att männens sensualism ökar under den här perioden, det är min upplevelse.