torsdag, februari 14, 2008

Stekt fläsk

”Det är en konst att steka fläsk.
Man skär fläsket i rätt tunna skivor med svålen på.
Svålen blir om man rätt utför stekningen utsökt i sin spröda knaprighet. En gjutjärnspanna, torr och absolut blank sätts på rätt svag värme. Lägg ner fläskskivorna väl skilda från varandra. Låt dem stekas långsamt och häll av fettet om det blir för rikligt. Häll det i en skål som tål flottets hetta och ät det kallt med salt och finklippt kryddgrönt på smörgås, eller om ni skall servera fläsket med bruna bönor häll en del av flottet i brunbönsgrytan.”

Ur Tore Wretmans ”Svensk husmanskost”

Tänk att få äta den smörgåsen, med det kalla fettet, saltet och det kryddgröna! Och så nyttigt! Nu när vetenskapen kovänt och man blir fet av fettsnålt och går ner i vikt av att äta mycket fett.

Snart är det nog dags för sockrets återkomst, nu när det visat sig att man blir tjock av sötningsmedel. Många reklamskyltar kommer inom kort att basunera ut; Innehåller Mycket Socker!

Vetenskap och tro ligger mycket närmare varann än man tror.

Sven

Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Och till det 30 minuters pulsökning varje dag, fine!