lördag, oktober 20, 2007

ÖppningenMin fru Lotta gillar förändringar och rörelse. Blir det stillastående blir det dött. Förändringar ger henne positiv energi och frigör kreativitet.

Min fru är gift med en man som trivs med det invanda. Han är en god förvaltare, vårdar det väl och tycker om det lätt igenkännbara.

Alltså, två världar och idéer om livet som ska mötas. Min fru är listig. Hon vet att hennes man erbjuder hårt motstånd om hon föreslår plötsliga förändringar. Hon har med tiden lärt sig hur hon ska lirka med mannen för att hon ska nå sitt mål.

Ofta handlar det om förändringar i huset med tillhörande tomt. Mannen som alltid har bott i lägenhet innan han gifte sig och aldrig behövt göra något för egen del var detta att bo i eget hus länge chockartat nog.

Att öppna upp väggen mellan kök och vardagsrum har varit Lottas viktigaste projekt ända sedan vi flyttade till huset 1999. Så detta år lyckades hon till slut övertala mannen.Sagt och gjort, Lottas far som liksom Lotta är av det praktiska slaget kom med Tigersågen. Det tog inte länge innan huset hade bytt skepnad. Lotta var naturligtvis mycket lycklig att efter 8 års bearbetning fått med sig sin man och minst lika lycklig över det synliga resultatet.Mannen då? Han kunde naturligtvis inte köpa förändringen rakt av, men medgav till slut att förändringen har sina förtjänster. Däremot väntar han oroligt vad frun har för nytt projekt på gång.

6 kommentarer:

Matildas fikarum sa...

Det blev ju luftigt i alla fall! Och så slipper man ha det lugnt och tyst bakom stängda dörrar.

teg sa...

Jag är inte insatt i psykologi, men det är nåt freudianskt över detta.

Någon fas som handlar om att inte våga ändra, släppa taget, såga i väggar.

Det är nåt freudianskt över detta.

Kanske är det den anala fasen. Är inte säker, men jag tror det. Fast vad vet jag, oinsatt i psykologi som man är.

The Ryssbält tapes sa...

Till matildas fikarum:Jo,det är ju precis detta mannen fruktar mest...slammer och stök vid öppna planlösningar. Det är tur att vi mest är två i huset.

Till teg:Huvudet på spiken! Det är bara att besöka närmsta terapuet!

Teg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
iZac sa...

En öppning är alltid bra att ha, vad det än gäller! :)

Själv är jag nog ganska mycket som du, gillar det invanda och inte för stora förändringar på en gång, men jädrar i brasan är jag till slut bestämt mig för att ändra, då _ska_ det ändras NU!

Eller ännu hellre, Nyss! :)

The Ryssbält tapes sa...

....jo öppningar har sina förtjänster....men nu fick jag faktiskt en idé. Jag kanske ska föreslå frun en skjutdörr i öppningen, då finns ju valet om slamret från köket ska höras eller inte....men efter lite eftertanke. Jag säger ingenting, frun är ju innovatören och jag förvaltaren