söndag, november 12, 2006

Ryssbältavtryck21.13
På plats. Kaminens värme sprider sig. Kaffe och wiskey avsmakad.Böcker och texter fyller bordet. Musiken böljar mellan lugna och rörliga rytmer. Det mörka vinterummet fyller oss med ljus. Norrskenet, månen, isens rörelse och snöklädda träd. Det naiva och det stora är till bredden fullt. Närvaro och nu.

9.44
Morgonen har talat. Vandring längs stranden. Björkar spelar i vinden. Vattnet, för en stund sedan tillfruset, nu satt i rörelse av den allt starkare vinden. Det dånar och smulas sönder. Det som var, plötsligt i upplösning. Stillheten får ett annat namn och känslan för det ögonblickliga nuet ges sin fulla innebörd. Tillbaka till stugan. Eldens värme och Bachs stråkar.

13.55
Förberedelse inför bastun. Biospheres elektronika, en wiskey och lite choklad. Ryssbält har intagit sitt sedvanliga lugnande grå. Snöfallet kommer, klingar av, avvaktar. Följer sitt tempo, liksom vi..

20.41
Taktfasta snarkningar från soffan. I samspel med musikens mellankoliska rytm. Ett tribut åt dagen. Överväldigad av intryck håller den på att stilla sig, somna in. Närvaron vänds inåt. Beslöjad av dagens intryck och ett vilsamt mörker som väver in landskapet.

2 kommentarer:

Lola sa...

Fina ögonblicksbilder från Ryssbält.

The Ryssbält tapes sa...

Varandet pågår. Små ögonblick mejslas ut. Ögonblick av varandet och den stora skönheten.