onsdag, juni 21, 2006

Sommarlov




The Ryssbält tapes tar nu lite ledigt, det är faktiskt sommar därute.
Kanske tar vi en tur ut i naturen istället för att sitta framför datorn och skriva om naturen.

Som ni kanske förstår har hela denna blogg varit påhittad. Även om vi har skrivit om saker som hänt oss, har vi skrivit ner allt efteråt, alltså sedan det hänt. Så allt det vi publicerat på bloggen har redan försvunnit i verkligheten, när ni har läst det. Därför har ingenting varit verkligt, även om det verkat så.

Att skriva handlar allltid om det förgångna. Ett försök att stanna tiden, att lura döden.

När vi nu tar sommarledigt så kommer vi i våra dagböcker att fortsätta notera det som händer, bara för att återkomma till hösten och beskriva det som hänt tidigare i sommar. Vi kommer precis som hittills att ligga helt fel i tiden.

Att uppleva sommaren, det är att inte skriva eller fotografera den, utan låta allt försvinna i samma ögonblick som det uppstår. Att bejaka den närvarande döden i varje livsögonblick.

Det är därför vi nu slutar blogga en period. Men känner jag oss rätt, så dröjer det nog inte länge förrän vi är här igen. Med våra historier från det förflutna...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för mycket fina bilder och allt det skrivna. Bilden talar för sig, det är sommar nu. Ser fram emot att fortsätta ta del av det förgågna. Och om inget nu funnits hade det inte funnits något förgånget. Tur att det finns ett nu.

Sven Teglund sa...

Tänk om livet vore som en fotbollsmatch i TV. Först händer allt just nu,och bollen rullar in i mål. Sedan får man se tio repriser på allt som redan har hänt...
Hoppas att Sverige klarar Tyskland, redan första gången...
Glad midsommar till dig !

Anonym sa...

Har Ni fortfarande sommarlov?

Anonym sa...

Har Ni fortfarande sommarlov?

Sven Teglund sa...

Vårt sommarlov är snart slut, precis som skolbarnens. Så alla ni som väntat och suktat på Ryssbält tapes, ni blir snart rikligt belönade... med nya depressiva, inåtvända och självupptagna berättelser från skog och mark. Håll bara ut några dagar till...
The Ryssbält tapes is coming !

Anonym sa...

Tack, det känns skönt att åter få ta del av depressiva, självupptagna och framförallt inåtvända berättelser. Det gläder mig mycket.