måndag, april 24, 2006

Snusande kvinnor

Det finns två sorters kvinnor.
Dom som snusar och dom som inte gör det.

Den största gruppen är ”icke-snusarna”. De sysslar i huvudsak med typiskt kvinnliga sysselsättningar som t ex heminredning, shopping och att planera utlandsresor. De tycker inte om att ta långa turer ute i naturen eller att sova i tält. De vill gärna att det egna hemmet ska utvecklas och förbättras, gärna byggas ut.
Ibland är dom rädda för spindlar. Större delen av sitt liv är de missnöjda med sina män, som till skillnad mot dem, gillar att vara ute i naturen. Och som låter
eventuella ombyggnadsprojekt vila ett tag i väntan på bättre tider, mer lön eller större sparbelopp på fonderna.

Den andra sorten är de Snusande kvinnorna. De var pojkflickor när dom var unga; klättrade i träd, brottades med pojkar och kunde spotta. I tonåren började de snusa för de hade svårt att separera från sina pappor.

Dessa kvinnor är smala och överaktiva. De har gärna hund som de åker hundspann med i fjällen, svär gärna och är i övrigt fräck i mun. Om dom överhuvudtaget skaffar sig en karl, så är han snygg men tillbakadragen. Kvinnan ser gärna till att den mannen får göra rätt för sig, i varje fall i hushållet.

The Ryssbält tapes har svårt att ge något gott råd, vilken sort som är att föredra. Huvudsaken att vi män lämnas ifred när vi åker till stugan två helger per år.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dina påstående stämmer inte.

Anonym sa...

Jag funderar lite över vilken av kvinnorna som jag själv är och jag kan inte finna mig tillrätta i någon av dem. Däremot kan delar stämma överens, men det var en bra betraktelse för du lyckas få reaktioner med den och kanske var det din mening. Du vet vi kvinnor är snabba på att reagera när män säger något om oss.

The Ryssbält tapes sa...

Jo det var min mening att få lite reaktion. En slags ironi över vårt sätt att dela in tillvaron i två delar,t ex gott och ont, manligt-kvinnligt osv.
Jag är egentligen helt säker på att det finns fler "typer" av kvinnor än dom som snusar och dom som inte snusar!! Så det är nog inte så konstigt att just Du inte passar in. Troligtvis är det ingen annan heller som passar in i våra könsmässiga stereotyper.